contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Storgata 21
Oslo, Oslo, 0184
Norway

Scenekvelder AS er et privateid norsk sceneproduksjonsfirma med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler. Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte. Selskapet står bak de største oppsettingene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som for eksempel My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie, Billy Elliot the Musical, De tre Musketerer og Mary Poppins. 

Annie x 2 er klare

Arkivet

Teaterproduksjon

Annie x 2 er klare

Andrea

annie-11

Det er Nora Helen Bratfos (11 år) og Mathea-Mari Glittenberg (12 år) som skal dele rollen som Annie på Folketeateret til høsten. Atle Halstensen sier at han ikke har hørt så klokkeklare sopranvokaler siden han jobbet med Sissel Kyrkjebø på 90-tallet. Etter en intens og lang auditionhelg er hovedrollene klare. De øvrige barna må forsatt smøre seg med litt tålmodighet.  Men det vikigste er på plass når det kunstneriske teamet har funnet de to som skal spille hovedrollen som Annie.

Anniesolistene våre er blant de største talentene jeg noensinne har møtt fra denne aldersgruppen. De har en formidlingsevne på høyt nivå, sier kunstnerisk leder Atle Halstensen fornøyd.

Nivået på barna som møtte til audition tok nesten pusten fra Scenekvelders mannskap, som alle har svært lang fartstid i showbiz og har sett mye. Atle Halstensen mener at det uten tvil er satsingen på kulturskoler, danse- og ballettakademier og lokale teaterlag som har ført til at nivået på norske utøvere har blitt så høyt.

De råeste

Også regissør og koreograf Jostein Kirkeby-Garstad er mer enn førnøyd.

Helt klart de råeste jentene jeg har møtt i alle mine år som regisør og koreograf på musikaler med barn i ledende roller. Musikalitet, timing og scenisk tilstedeværelse er innebygd i disse jentene, og jeg gleder meg til å jobbe med dem...

Koreograf og regisør Jostein Kirkeby-Garstad har brukt helgen på å lære hundrevis av jenter på Annieaudition de rette trinnene

Jostein Garstad-Kirkeby har vist ivrige og talentfulle jenter de rette trinnene gjennom hele helgen.

Nesten tusen jenter hadde meldt seg på til audition i håp om å bli en av de to som skulle spille Annie, eller å få en annen rolle. Audition er hard jobbing for alle. De som prøvespiller må vente mye og være stappfulle av energi når det endelig er deres tur på scenen. Det er også uten tvil hard jobbing for dem som skal instruere alle deltagerne og ikke minst bedømme prestasjonene.

Stort ensemble og flere større barneroller

Den aller største spenningen ble utløst halv fem på søndag ettermiddag, da hoverolleinnhaverne ble presentert. Dagen var likevel ikke over. Det er flere større barneroller i Annie og letingen fortsatte utover kvelden, etter jentene som skal spille Molly, Kate, Tessie, July, Duffy og Pepper. Scenekvelder trenger dessuten et stort ensemble med barn og unge for å fylle den store scenen på Folketeateret. Alt i alt kommer rundt 80 jenter til å bli tilbudt en større eller mindre rolle.

Den endelige rollelisten til Annie blir klar i mandag eller tirsdag og alle jentene som kom helt til siste runde får da beskjed om hvilken rolle de har fått.