contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Storgata 21
Oslo, Oslo, 0184
Norway

Scenekvelder AS er et privateid norsk sceneproduksjonsfirma med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler. Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte. Selskapet står bak de største oppsettingene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som for eksempel My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie, Billy Elliot the Musical, De tre Musketerer og Mary Poppins. 

Guri Schanke som strenge fru Prysselius!

Arkivet

Teaterproduksjon

Guri Schanke som strenge fru Prysselius!

Cathrine

Guri Schanke - Pippiforestilling SceneKvelder

  - Jeg elsket Pippi da jeg var liten, forteller Guri Schanke, som er klar til å spille rollen som fru Prysselius når SceneKvelder setter opp Pippi Langstrømpe på Christiania Teater til høsten. Hun røper dessuten at hun har et spesielt forhold til en annen karakter i Pippi Langstrømpe..

Guri Schanke har tatt vare på alle barndommens små, gule Pippi-bøker. [billett]http://www.billettservice.no/search.php?tm_link=tm_header_search&language=no-no&keyword=Pippi+Langstr%C3%B8mpe+christiania+teater&camefrom=Client_Scene Kvelder_Nettside_Pippi_140513[/billett]

Mamma leste dem for meg, om og om igjen, da jeg var liten. Jeg identifiserte meg nok mest med Annika, men Pippi var helten og dødskul.

Oppkalt etter Annika

- En morsom historie er jo at foreldrene mine faktisk kalte meg opp etter Annika. Pappa syntes Guri var et litt spesielt navn, så da slang de på Annika. Så, jeg heter Guri Annika, godt inspirert av Pippi Langstrømpe!

Pippi Langstrømpe er forsatt et forbilde for jenter. Selv i voksen alder ser Guri Schanke på Pippi Langstrømpe som en heltinne.

Pippi er et forbilde for det å tørre og være seg selv. Hun er en en sterk jente med mye integritet.

Det er ikke første gang Guri Schanke spiller barneteater. Hun har spilt i Skatten på Sjørøverøya på Chateau Neuf i 1989 og har dessuten spilt hovedrollen som Sonja i Reisen til Julestjernen på Nationaltheateret i 1996.

Guri Schanke forteller at hun gleder seg til å spille i Pippi Langstrømpe, som har premiere på Christiania Teater 15. august.