contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Storgata 21
Oslo, Oslo, 0184
Norway

Scenekvelder AS er et privateid norsk sceneproduksjonsfirma med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler. Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte. Selskapet står bak de største oppsettingene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som for eksempel My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie, Billy Elliot the Musical, De tre Musketerer og Mary Poppins. 

3M_facebook_head_815x315.jpg

De tre musketerer

11. februar 2015 har publikumssuksessen De tre Musketerer premiere på Folketeateret i Oslo. Scenekvelder har fått med seg den suksessrike regissøren Alexander Mørk-Eidem.

Mørk-Eidem gjorde stor suksess med forestillingen da den ble satt opp i Stockholm med over 36.000 solgte billetter på 4 timer(!). Totalt er forestillingen i Sverige sett av over 130.000 mennesker. 

De Tre Musketerer ble opprinnelig publisert som en føljetong i magasinet La Siècle i 1844, skrevet av Alexandre Dumas og Auguste Maquet. Historien er basert på en gammel bok Dumas stjal fra biblioteket i Marseille. Han utviklet historien om D'Artagnan, kombinerte den med ekte historiske begivenheter, samtidig som han brukte referanser fra datidens hendelser.

I dramatiseringen og produksjonen som nå skal settes opp på Folketeateret fortsetter Alexander Mørk-Eidem i Dumas ånd; En eventyrlig fortid møter en moderne verden. I en upretensiøs blanding av populærkultur fra tidligere tiår frem til i dag. Han flytter våre helter inn i puddelfriserte rockere, med musikk, artister og mote fra 80-tallet. En periode sammenlignet med Dumas's barokkepoke. Skamløst underholdende og en bekreftelse på livet i Dumas bøker; ingen moral, bare sex, drugs og rock'n roll!

Fantastisk musikk

Musikalen er fylt opp av topp hits fra 80- og 90-tallet. Vi har laget en spilleliste med alle låtene samlet.

Klikk her for å høre musikken!

Produksjonen ble satt opp i 2009 på Nordens største teater, Stockholm Stadsteater og ble en umiddelbar suksess med 170 utsolgte forestillinger og 130.000 solgte billetter.

”De Tre Musketerer er et eventyr av brusende rock. Genialt i sin helhet”
Dagens Nyheter

 ”Forestillingen starter på et høyt nivå, og bygger seg opp hele veien”
Svenska Dagbladet

 ”Genialt arbeid!”
What's on in Stockholm

Medvirkende:

D’Artagnan - Benjamin Helstad

Aramis – Mattis Herman Nyquist

Porthos –Robert Skjærstad

Athos –  Henrik Rafaelsen

Kaptein De Treville/Boris Bonacieux – Trond Høvik

Caroline Bonaciex - Andrea Bræin Hovig

My Lady – Ellen Dorrit Pedersen

Kardinalen – Eindride Eidsvold

Rochefort – Nader Khademi

Dronning Anna av Østerike –Kjersti Botn Sandal

Kong Ludvig XIII/ Hertugen av Buckingham – Trond Fausa Aurvåg

Ensamble - Atle Karsten Solberg, Samuel Brandt, Geir Gundersen, Bjørnar Reime Erlandsen, Håkon Sigernes, Solveig Andsnes, Julia Seim Grønningsæter, Anne Guri Tvedt, Dagne Haaland Bjørnstad, Rosie Grønvoll

Musikere - Øystein Tengesdal, Jens Thoresen, Bendik Eide, Roger Williamsen

 

Alexander Mørk-Eidem

Alexander Mørk-Eidem er en godt etablert norsk regissør. Hans tidligere suksesser inkluderer den banebrytende dramatisering av Kipling's The Jungle Book. Den ble opprinnelig iscenesatt av Mørk-Eidem på Stockholm Stadsteater, men ble i tillegg solgt til fire andre nordiske land, bare i Sverige solgte forestillingen 250.000 billetter. Han har også oppnådd stor anerkjennelse gjennom å være nyskapende i tradisjonelle skuespill som Ibsens Hedda Gabler, Shakespeares A Midsummer  Nights Dream, Chekov's Three Sisters og Gorky's Summerfolk. Felles tema i Mørk-Eidems produksjoner er erkjennelsen av at den opprinnelige teksten ble skrevet for det moderne publikum, og budskapet, humoren og sjelen i hvert stykke må slå ut i en moderne virkelighet som folk kan forholde seg til. Han gjør teater relevant for en ny generasjon av teatergjengeren og appellerer det til andre grupper gjennom intelligente, morsomme og hjerteskjærende produksjoner.

 

Mørk-Eidem har vunnet flere priser som ”beste regissør” og for produksjon i alle skandinaviske land. Dette er en prestasjon ingen har oppnådd tidligere. Dette inkluderer ”Reumert” i Danmark, ”Heddaprisen” i Norge, og Expressens teater pris og ”Thalia-prisen” i Sverige.

Medvirkende:

Regissør - Alexander Mørk-Eidem

Koreograf –Roine Söderlundh

Musikalsk ansvarlig – Andreas Utnem

 

Scenograf - Erlend Birkeland

Lysdesigner - Willam Wenner

Kostyme- og maskedesign - Maria Gyldenhoff

Maske og parykk - Haakon Sitje