contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Storgata 21
Oslo, Oslo, 0184
Norway

Scenekvelder AS er et privateid norsk sceneproduksjonsfirma med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler. Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte. Selskapet står bak de største oppsettingene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som for eksempel My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie, Billy Elliot the Musical, De tre Musketerer og Mary Poppins. 

Gående forestillinger


Sep
18
to Sep 30

Billy Elliot

Billy Elliot har første Europapremiere utenfor West End på Folketeateret i Oslo 18. september 2014.

Torsdag 18. september 2014 har den prisvinnende forestillingen Billy Elliot premiere på Folketeateret i Oslo. Multitalentet Kevin Haugan (12) har fått rollen som Billy Elliot.

SE TRAILER!

Billy Elliot er en vakker musikal basert på drømmen om å realisere sitt naturtalent. Billy vokser opp under svært karrige forhold i Englands gruvedriftssamfunn. Lokalmiljøet er under et kollosalt press for å effektivisere driften i gruven. Finansielle problemer preger både offentlig og privat økonomi, sjargongen er hard og menneskene som lever der er desillusjonerte. Under disse marginale forholdene starter Billy sin lange og kronglete vei mot å realisere sitt unike dansetalent. I motsetning til dagens Idol og talentshows fantes der ingen snarveier på 70-tallet. Tvert i mot blir Billy møtt med lite forståelse fra sine nærmeste. Hans mor er død, hans far og eldre bror er arbeidsledige og hans bestemor er dement. Ingen av dem har hverken forståelse eller respekt for Billys ønske om å danse.

Basert på denne generelle bakgrunnen følger vi Billy og hans familie sin kamp mot indre og ytre utfordringer. Gjennom hardt arbeid overlever familien drømmen, men ikke uten dramatiske prosesser.

Første Europapremiere utenfor West End

Musikalen Billy Elliot er basert på filmen med samme navn fra år 2000. Musikken er av Elton John, tekst og sangtekst av Lee Hall, orgianalregisør fra London Steven Dalry. Rettighetene til Billy Elliot er nettopp blitt tilgjengelig utenfor West End og Broadway. Derfor er det nå 4-5 ulike teaterhus i skandinavia som ønsker å sette opp denne suksessmusikalen. Norge er først ute med premiere på Folketeateret 18. september 2014. Produksjonselskapet som setter opp Billy Elliot på Folketeateret 2014 er Scenekvelder, regisør Lars Erik Holter og musikalskansvarlig er Atle Halstensen.

Vi er veldige stolte over å være de første i Europa etter West End i London som setter opp publikumssuksessen Billy Elliot, sier Karianne Jæger produsent for forestilingen.

Kevin - et stort talent!

Kevin Haugan er kun 11 år, men behersker allerede godt den avanserte dansingen som skal gjøres. Han er godt i gang med treningen av ballett, stepping og akrobatikk. Selv sier Kevin han gleder seg enormt mye!

Det er så gøy at jeg får vist så mye i denne rollen, både sang, skuespill og mange forskjellige dansestiler. Jeg elsker å mestre noe jeg har øvd lenge på, sier unge Haugan.

Kevin Haugan har allerede i ung alder høstet gode kritikker for sine skuespillerprestasjoner:

Klatremus i lille Kevin Haugans hyperaktive skikkelse (han er et funn!) Anmeldelse av Hakkebakkeskogen Christiania Teater, Aftenposten 17.08.12

... og særlig kveldens lille, triste klovn, 11 år gamle Kevin Haugan: Han makter nesten alene å tilføre kvelden den knallgode, småpussige sjarmen. Anmeldelse av Pippi Langstrømpe Christiania Teater, VG 15.08.13

Audition

Mer informasjon vil annonseres på www.scenekvelder.no og  www.facebook.com/scenekvelder For spørsmål, send mail til audition@scenekvelder.no

View Event →