contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Storgata 21
Oslo, Oslo, 0184
Norway

Scenekvelder AS er et privateid norsk sceneproduksjonsfirma med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler. Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte. Selskapet står bak de største oppsettingene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som for eksempel My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie, Billy Elliot the Musical, De tre Musketerer og Mary Poppins. 

Annie

Familiemusikalen er tilbake i Oslo
Familiemusikalen er tilbake i Oslo

Annie kommer til Folketeateret i Oslo

Annie er tilbake i Oslo, høsten 2013 på Folketeateret.

Musikalen Annie har premiere 27. september 2013.

Endelig er den her igjen! Den rørende historien om barnehjems-jenta Annie. Forestillingen Annie blir av mange sett på som en perfekt musikal bestående av intriger og farer, tristhet og glede, sentimentalitet og humor. For ikke å glemme med den modige og sjarmerende rollen Annie i spissen.

Historien om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet strengt bestyrt av Miss Hannigan er kjent for flere generasjoner. Forestillingen hadde urpremiere på Broadway i 1977 og har siden blitt filmatisert, både i 1982 og 1999. Handlingen er lagt til 1930-tallets USA.

Musikalen er blitt satt opp flere ganger tidligere i Norge, med stor suksess, blant annet i 1991 på Bryggeteateret med Maria Haukaas Storeng og Jannecke Øinæs i hovedrollene. Nå kommer den tilbake til Oslo! Folketeateret, norges største teater, vil danne en perfekt ramme rundt forestillingen. Vi lover store, energifylte numre, fantastisk scenografi, masse spenning og hjertevarmende øyeblikk. Bli med på festen i Folketeateret!

"Vi glemmer alt nag - i morgen. Plagene vil jages hen - i morgen blir det sol."

Annie - opplev den rørende foretellingen om barnhjemsjenta Annie
Annie - opplev den rørende foretellingen om barnhjemsjenta Annie
Annie har premiere på Folketeateret 27. september 2013
Annie har premiere på Folketeateret 27. september 2013
Den populære musikalen om Annie har trollbundet generasjoner
Den populære musikalen om Annie har trollbundet generasjoner
Annie rømmer fra barnehjemmet på jakt etter et bedre liv
Annie rømmer fra barnehjemmet på jakt etter et bedre liv

Annie har premiere på Folketeateret 27. september

Scenekvelders oppsetning av har premiere på Folketeateret 27. september. Vi har hatt en stor runde med audtion, hele 1000 jenter ønsket seg rollen som Annie eller en av de andre barnerollene i musikalen.

Drømmen har gått i oppfyllelse for de to jentene som skal få spille Annie
Drømmen har gått i oppfyllelse for de to jentene som skal få spille Annie

2 x Annie

Vi var på jakt etter to talentfulle jenter som kunne alternere i rollen som Annie. Valget falt etter en lang runde med audition på Mathea-Mari Glittenberg, Nora Helen Bratfos.

Les mer om de to jentene som skal spille Annie på Folketeateret i Oslo høsten 2013 >>

Stjernespekket Annie

Det er en forestilling med store, kjente norske navn som har premiere på Folketeateret i Oslo 27. september 2013.

Du møter Anders Baasmo Christiansen Oliver "Daddy" Warbucks. Kjersti Holmenskal spille den onde barnehjemsbestyreren, Miss Hannigan. Det er svært gledelig at vi får se Lisa Stokke på Folketeateret og på norsk jord. Lisa Stokke skal spille Grace Farrell, Som Daniel "Rooster" Hannigan møter vi Sturla Berg-Johansen og sist men ikke minstfår du se Marian Saastad Ottesen som Lily St. Regis.

Musikalen Annie har premiere på Folketeateret 27. september
Musikalen Annie har premiere på Folketeateret 27. september

Sikre deg de beste billettene til Annie nå!

Mer om Annie

Den opprinnelige musikalen om Annie, som hadde premiere på Alvin Theater på Broadway i 1977, kunne skilte med musikk av Charles Strouse, manus av Thomas Meehan og sangtekster produsert av Martin Charmin. Den mest kjente sangen fra musikalen er uten tvil «Tomorrow», en sang om å ha tro på en bedre og lysere morgendag.

Handlingen er er lagt til 1930-tallets USA og har depresjonen som bakteppet. Den foreldreløse jenta flykter fra barnehjemmet og den strenge Miss Hannigan. Under flukten møter hun den gamle og strenge, men viser det seg snille millionæren Oliver Warbucks. Historien ender lykkelig når den tidligere barnehjemsjenta blir adoptert av millionæren.

Annie vant hale syv Tony Awards og gikk 2377 ganger på Broadway.

Musikalen har blitt filmatisert to ganger. John Huston var regissør på den første som hadde premiere i 1982. Aileen Quinn spilte Annie, Albert Finney hadde rollen som Oliver Warbucks og Carol Burnett spilte Miss Hannigan.

I 1999 kom en nyinnspilling av filmen for TV. Alicia Morton hadde rollen som Annie, Victor Garber spilte Oliver Warbucks og Kathy Bates Miss Hannigan.

Historien om Annie er basert på en amerikansk avistegneserie fra 1924 som het Little Orphan Annie. Tegneserieskaperen Harold Gray fortalte historien om den foreldreløse piken og hunden hennes; Sandy. Millionæren som ble kalt "Daddy" Warbucks var også en viktig figur i tegneserien. Harold Grey skrev tegneserien helt frem til sin død i 1968. Tegneserien ble videreført av andre, men nedlagt i 1974. I forbindelse med premieren på musikalen ble tegneserien startet opp igjen i 1979 med Leonard Starr som serieskaper.

Se gruppetilbud og gruppepriser på Annie >>