contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Storgata 21
Oslo, Oslo, 0184
Norway

Scenekvelder AS er et privateid norsk sceneproduksjonsfirma med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler. Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte. Selskapet står bak de største oppsettingene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som for eksempel My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie, Billy Elliot the Musical, De tre Musketerer og Mary Poppins. 

Nyheter

Resymé

Andrea

Billy Elliot er en sjenert 11 år gammel gutt som lever sammen med sin strenge far og sin eldre bror, Tony og sin gamle mormor,  i tiden rundt den politiske og sosiale uro under gruvearbeiderstreiken i 1984. Det er tøffe tider og arbeiderne bruker dagene i endeløse arbeidsledighetskøer og til å være i stadig klammeri med politiet. Billy Elliot balanserer livet sitt mellom å være like tøff som sine kamerater, og på samme tid ta store deler av ansvaret for å pleie sin stadig mer senile bestemor. Billy sin mor døde for flere år tilbake.


Fast bestemt på å forme sin sønn i sitt eget bilde sender Billy sin far (Jackie Elliot) ham til bokseklasser hos sin gode venn George. Treningene finner sted i det lokale samfunnshuset. Det viser seg at Billy ikke ønsker å uttrykke seg gjennom knyttnever, men blir langt mer fascinert av ballettimene som den lett desillusjonerte Mrs Wilkinson gir jentene i byen. Disse klassene finner sted like etter boksetimene, og Billy deltar etterhvert i disse uten å fortelle det til sin familie.

Når Jackie Elliot finner ut at hans sønn har byttet boksehansker med balletsko blir han dypt fortvilet. Etter hans mening er ikke dansing tilstrekkelig maskulint, og i alle fall ikke for en sønn av en gruvearbeider! Av frykt for rykter og sladder nekter han Billy å delta i ballettklasser. Jackie Elliot finner etterhvert kun spor av håp i bunnen på ølglassene han setter til livs på den lokale pub.

En kveld, på vei hjem fra puben, overrasker han sin sønn under en improvisert danseoppvisning for sin gode venn Michael. Han blir svært rørt av Billy sin ærlige, ekte og sterke pasjon for dansen. Jackie Elliot tar et oppgjør med seg selv og innser at han ikke kan stå i veien for sin sønn sitt sterke ønske om å danse. Han setter til side sin macho fremtoning og starter arbeidet med å forsøke å skaffe tilstrekkelig med penger til at Billy kan dra på en audition i London for å danse foran et panel bestående av talentspeidere fra The Royal Ballet.

Gjennom et svært velskrevet manus, vakre mellommenneskelige observasjoner og fritt for sentimentale klisjeer blir musikalen om Billy Elliot til en hjertevarm betraktning om mennesker sin kamp for å dyrke sitt talent, stå i mot ytre forventninger, våge å være seg selv og lykkes på tross av ytre omstendigheter.