contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Storgata 21
Oslo, Oslo, 0184
Norway

Scenekvelder AS er et privateid norsk sceneproduksjonsfirma med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler. Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte. Selskapet står bak de største oppsettingene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som for eksempel My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie, Billy Elliot the Musical, De tre Musketerer og Mary Poppins. 

Skuespiller MP hovedside


 
øyvind Boye
DSC_5746.jpg

Charlotte Brænna
Mary Poppins

Charlotte er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet. Hun har medvirket i produksjoner som Jungelboka på Det Norske Teateret og Putti Plutti Pott i Oslo Spektrum. Hun var med i opprettelsen av Den Norske Operas barnekor hvor hun har deltatt i oppsetninger som La Boheme, Spar Dame, og Hans og Grete. Charlotte spilte i High School Musical på Akershus teater og var med i ungdomsserien Fryktfaktor 11 på NRK. I 2012 spilte hun Clara i My Fair Lady på Folketeateret samt understudy til rollen Eliza Doolitle. Våren 2013 spilte hun en av hovedrollene, Lucille, i musikalen Parade og medvirket i Peer Gynt på Gålå i rollen som Ingrid. Høsten 2013 var Charlotte å se i Annie i rollen som Mrs.Greer og understudy Lily og Grace. Våren 2014 medvirket hun i Jeppe på Bjerget på Drammen teater og spilte sommeren 2014 i forestillingen Herli Land. Charlotte spilte moren til Billy i Billy Elliot på Folketeateret i høsten 2014, og medvirket våren 2015 i Chicago på Oslo Nye teater i rollen som Liz og understudy Roxie Hart. I høst har hun spilt Miss Lark og vært en del av ensemblet på Mary Poppins.

 

Håvard Bakke
Bert

Håvard  er skuespiller og sanger. Han ble ungdomsidol etter å ha spilt Pelle i de populære filmene basert på Ingvar Ambjørnsens bøker om Pelle og Proffen. Han har siden jobbet som skuespiller og sanger i en lang rekke forestillinger: blant annet På ville veier, Panikk i kulissene og I blanke messingen – alle på Chateau Neuf, Elling & Kjell-Bjarne og Sound of Music på Edderkoppen og Cats på Chat Noir. Vinteren 2011 spilte han Big Macca i We will rock you på Folketeateret i Oslo, og i 2012 stod han på samme scene i Monty Python-musikalen Spamalot, i rollene som Sir Galahad, Sorte Ridder, Dennis m.fl. Håvard har også medvirket i flere TV- og filmproduksjoner, blant annet Offshore og Melonas på NRK, Hotel Cæsar og Karl III på TV2 og i filmene Buddy og Varg Veum - Bitre blomster. For det yngre publikum er han først og fremst kjent som Langemann i Kaptein Sabeltanns univers på scene og TV. I tillegg til dette har Håvard dubbet og hatt regi på en lang rekke filmer for Disney, Dreamworks og Pixar, og han er mye brukt som voiceover-artist og lydbokinnleser. I 2007 platedebuterte han med bandet Monomania og cd´en ”Inbetween” som inneholdt eget materiale. Han har vært bandleder, vokalist og frontfigur i bandet «COVER ME – a tribute to Bruce Springsteen» siden oppstart i 2006. Han var sist aktuell med den musikalske monologen ”Willie Nelson kjente mor mi” skrevet av Knut Nærum, som hadde premiére på Teater Innlandet februar 2015 med påfølgende turné, og forestillingen spilles fortsatt.

 

Øyvind Boye Løvold
Mr. Banks

Øyvind har en master i Musical Theatre fra Guildford School of Acting. Han har medvirket i Chess på Gøteborgsoperan hvor han også var understudy for Anatolij, Mamma Mia! på Folketeateret, Les Misérables, Biskopen/Cover Jean Valjean/Cover Javert på Åbo Svenska Teater, Finland/ Sandnes Kulturhus/Festiviteten/ Kilden; Parade, Brit Craig/Judge Roan i Kanonhallen, Evita cover Magaldi på Chateau Neuf. Han har også gjort musikalene Annie, Sugar, Frendelaus og Jesus Christ Superstar, samt ulike forestillinger, show og TV-program som Herli Land, Kardemomme by, Fame Factory, Allsang på Grensen, og vært fast medlem av huskoret i Melodi Grand Prix og koret to år for Norge i Eurovision Songcontest. I fjor høst spilte han Big Davey i Billy Elliot på Folketeateret. I vår kom han på 2. plass i sangkonkurransen The Voice på TV2. I høst spilte Øyvind Northbrook, parkvakt og en var i tillegg en del av ensmblet i Mary Poppins.

 

 

Siren Jørgensen

Mrs. Banks

Siren er utdannet ved Statens Teaterhøgskole i 2002. Hun jobbet tre år ved Teateret Vårt i Molde. Hun ble ansatt på Den Nationale Scene i 2005 og medvirket i stykker som Alice i Eventyrland,  Og aldri skal vi skiljast, Blodig Alvor, Peder Påske, Jan Herwitz, Company, Gjengangere, Måken, Evig Ung, Et dukkehjem, Mor Courage og Snødronningen på Den Nationale Scene. Siren har også i en periode jobbet ved Det Norske Teateret. Siren spiller hovedrollen i den norske filmen Hevn som har premiere i november.
Siren vant  Bergen Teaterforenings og BAs publikumspris Årets Scenenavn i 2009.

 

Mari Maurstad

Mrs. Brill og Bird Woman

Mari debuterte som Cordelia i Shakespares Kong Lear på Den Nationale Scene i 1978. Hun har vært fast ansatt på Nationaltheatret siden 1981, hvor hun har medvirket i over 50 ulike roller. Blant annet Adela i Bernarda Albas hus, Polly i Tolvskillingsoperaen, Valencienne i Den glade enke, Marceline i Figaros bryllup, Døden i Nattergalen og Smeraldina i En tjener for to herrer. Hun har også spilt Pippi, Polly i Tolvskillingsoperaen og hatt roller i My Fair Lady både på Chateau Neuf og Folketeateret.

Mari mottok Leif Justers revypris 2001, Heddaprisen 2008 for beste kvinnelige birolle for Miss Lamont i Singin’ in the rain Oslo Nye Teater. 

 

Knut Lystad

Admiral Boom/Bankdirektøren

Knut startet sin karriere i NRK Radio med Lars Mjøen på 70-tallet med programseriene Bedre sent en alvor og Bare et lite øreblikk. Knut er best kjent som medlem av komedietrioen KLM sammen med Trond Kirkvaag og Lars Mjøen. Sammen har de laget en rekke TV-serier, men aller mest kjent er seriene om Brødrene Dal.

De har dessuten vunnet 2 internasjonale priser i Montreux, Leonardstatuetten og Komiprisens Hederspris.

Knut er også godt kjent som Ulf Rasch Ludvigsen i TV-serien Karl & Co på TV2. Han var også med i serien Luftens helter som gikk på NRK i 2007. I fjor høst var Knut aktuell som deltaker i TVNorge programmet Klovn til Kaffen.

Knut har også gitt ut bøkene i Rosinen i pølsa og Språkquiz

Lars Jacobsen

Robertson Ay og Ms. Andrew

Lars er utdannet ved Bårdar Akademiets musikkteaterlinje i 1999, og har arbeidet ved flere teatre i Norge siden den gang. Han har spilt flere roller på Det Norske Teateret, Den Nationale Scene og Folketeateret.

Våren 2014 spilte Lars Bulle i Doktor Proktors Prompepulver på Nationaltheaterets hovedscenen. I høst spilte han Lumiere på Skjønnheten og Udyret på Christiania Teater.


 


Jane Banks - Johanna Kjus Skippervold og Nora Bratfos
Michael Banks - William Torgauten og Oscar Stålhand Arnø 

Ensemble - Charlotte Brænna, Solveig Andsnes,  Jan Nicolai Wesnes, Håkon Sigernes, Atle Solberg, Mikkel Gythfeldt, Sivert Hauge, Geir Gundersen, Øyvind Boye Løvold, Anette Amelie Larsen, Rosie Grønvoll, Charlotte Våset, Maria Wulkan, Nina Dehle, Fransiska Sveinall, Kaja Slotnæs.