ANNIE ER TILBAKE I OSLO, HØSTEN 2013 PÅ FOLKETEATERET.

Musikalen Annie har premiere 27. september 2013.

Endelig er den her igjen! Den rørende historien om barnehjems-jenta Annie. Forestillingen Annie blir av mange sett på som en perfekt musikal bestående av intriger og farer, tristhet og glede, sentimentalitet og humor. For ikke å glemme med den modige og sjarmerende rollen Annie i spissen.

Historien om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet strengt bestyrt av Miss Hannigan er kjent for flere generasjoner. Forestillingen hadde urpremiere på Broadway i 1977 og har siden blitt filmatisert, både i 1982 og 1999. Handlingen er lagt til 1930-tallets USA.

Musikalen er blitt satt opp flere ganger tidligere i Norge, med stor suksess, blant annet i 1991 på Bryggeteateret med Maria Haukaas Storeng og Jannecke Øinæs i hovedrollene. Nå kommer den tilbake til Oslo! Folketeateret, norges største teater, vil danne en perfekt ramme rundt forestillingen. Vi lover store, energifylte numre, fantastisk scenografi, masse spenning og hjertevarmende øyeblikk. Bli med på festen i Folketeateret!

"Vi glemmer alt nag - i morgen. Plagene vil jages hen - i morgen blir det sol."

Historien om Annie er basert på en amerikansk avistegneserie fra 1924 som het Little Orphan Annie. Tegneserieskaperen Harold Gray fortalte historien om den foreldreløse piken og hunden hennes; Sandy. Millionæren som ble kalt "Daddy" Warbucks var også en viktig figur i tegneserien. Harold Grey skrev tegneserien helt frem til sin død i 1968. Tegneserien ble videreført av andre, men nedlagt i 1974. I forbindelse med premieren på musikalen ble tegneserien startet opp igjen i 1979 med Leonard Starr som serieskaper.

Medvirkende: Mathea-Mari Glittenberg, Nora Helen Bratfos,Anders Baasmo Christiansen, Kjersti Holmenskal, Lisa Stokke, Sturla Berg-Johansen, Marian Saastad Ottesen.