Stjerneregissør Per-Olav Sørensen gjør teater-comeback og iscenesetter verdens største musikal - Les Misérables. Gjør dere klare til den største musikalsatsingen i Norge noen sinne! Etter musikalsuksessene Annie, Billy Elliot, De tre Musketerer, Mary Poppins og Singin’ in the Rain på Folketeateret satser vi større enn noen gang. 

For første gang på Norges fremste musikalteater, Folketeateret, settes klassikeren og musikalenes dronning Les Misérables opp høsten 2017. Dette er en av verdens lengst spillende musikal på West End og Broadway med et samlet publikum på over 70 millioner. Og ikke minst: det er en forestilling som både kler og krever et så stort scenebilde som bare vi på Folketeateret kan tilby. Slik sett har Les Misérables endelig kommet hjem.

Scenekvelder er utrolig stolte og glade over å kunne presentere en versjon av denne fantastiske musikalen som ingen har sett maken til her til lands. Vi har fått med oss stjerneregissøren Per Olav Sørensen på laget, og det i seg selv garanterer for en kvalitetsopplevelse på vår store og flotte teaterscene! Per-Olav står bak noen av de mest kjente og beste tv- og sceneoppsettingene i de siste årene som f.eks. Kampen om tungtvannet, Halvbroren, Thangost, Fuck My Life og nå Nobel på NRK til høsten.

Den gripende og spennende historien i Les Misérables finner sted i Frankrike på begynnelsen av 1800 tallet. Et stort persongalleri, sammenvevde menneskeskjebner, og en historie preget av opprør og revolusjon, gjør denne forestillingen til en storslagen opplevelse.

Vårt kreative team tar mål av seg til å lage en ekte og ærlig versjon av denne kjente fortellingen og ikke minst all den vakre musikken. Med kjente sanger som On My Own, I Dreamed A Dream, Bring Him Home, Do You Hear The People Sing, Master Of The House, m.fl, blir ofte forestillingen fremført i en stil som blir fremmed for den samtiden historien utspiller seg i. Frankrike på tidlig 1800 tallet var langt fra et ideelt samfunn og menneskeskjebnene som skildres i Les Misérables lever et hardt og utsatt liv. I Per Olav Sørensen sin regi vil dette bli understreket enda tydeligere enn i versjonene fra West End og Broadway. 

Peter Hlousek (scenograf på Mary Poppins på Folketeateret) presenterer storslagne bilder og scener i møte med det lille mennesket som kjemper hver sin kamp for å overleve på best måte.

 

Forestillingen inneholder enkelte dramatiske scener med kraftige og pyrotekniske effekter. Det anbefales at barn går i følge med voksne.


 

ROLLER

JEAN VALJEAN André Søfteland

JEAN VALJEAN
André Søfteland

JAVERT Håvard Bakke

JAVERT
Håvard Bakke

JAVERT Hans Marius Hoff Mittet

JAVERT
Hans Marius Hoff Mittet

FANTINE Karin Park

FANTINE
Karin Park

ÉPONINE Marion Ravn

ÉPONINE
Marion Ravn

MARIUS Lars Henrik Aarnes

MARIUS
Lars Henrik Aarnes

FANTINE Haddy Njie

FANTINE
Haddy Njie

FRU THÈNRADIER Mariann Hole

FRU THÈNRADIER
Mariann Hole

BISKOP Arvid Larsen

BISKOP
Arvid Larsen

COSETTE Jenny Langlo

COSETTE
Jenny Langlo

HERR THÈNRADIER Dennis Storhøi

HERR THÈNRADIER
Dennis Storhøi

COSETTE Amanda K´Odingo

COSETTE
Amanda K´Odingo

ENJOLRAS Andreas Hoff

ENJOLRAS
Andreas Hoff


ENSEMBLE

Guro von Germeten

Renate Gjerløw Larsen

 Monica Dybwad

Håkon Sigernes

Joakim Samuelsson

Trond Teigen

Charlotte Brænna

Sofie Bjerketvedt

Jonas Nerland

JOLY/ENSEMBLE
Thomas Ottersen

COURFEYARC/ENSEMBLE
Marius Grønsdal

FEUILLY/ENSEMBLE
Atle Solberg

LESGLES/ENSEMBLE
Samuel Brandt

PROUVAIRE/ENSEMBLE
Håkon Steinsholt


F_LESMIS_BARN.jpg

COSETTE
Vilja Stensrud, Hennie Horn Hynne, Hedda Grjotheim, Emina Stridsberg Shoker og Ella von Hof
GAVROCE
Daniel Gentile, Dominic Gentile og Ole Stavrum.


Rollen som Javert spilles av Hans Marius Hoff Mittet frem til og med den 19. november.

Deretter tas rollen over av Håvard Bakke.