MARY POPPINS FLY INN I 2016

Det er en stor glede og ære å kunne konstatere at publikum i Oslo, og ellers i Norge, setter stor pris på musikalen Mary Poppins. Dette betyr at alt det arbeidet vi la ned i prøver, bygging av kulisser, produksjon av kostymer, musikk og dans kan videreføres til enda en sesong på Folketeateret i Oslo.

 

Dette er første gang at sceneprodusenten Scenekvelder AS produserer den samme tittelen over to sesonger. Med suksessen Billy Elliot i fjor forsøkte vi å spille noen forestillinger i januar i år. Disse ble en stor suksess og på denne bakgrunnen prøver vi i år å tilby en lengre periode med høstens store publikumsvinner.

 

I motsetning til de offentlig støttede teaterscenene spiller vi på Folketeateret bare en forestilling av gangen. Offentlige teatre spiller ofte flere hovedsceneproduksjoner på samme tid. Det gir større frihet til å spille forestillingene over lang tid. Men med suksessene Annie, Billy Elliot og nå Mary Poppins ser vi at selv med en hovedsatsing kan vi tilby publikum en forestilling vi kan strekke over noe lengre tidsrom. Det er bra for publikum, det er bra for vår investering og det er ikke minst bra for våre flotte utøvere som på denne måten får arbeid over lengre tidsrom.

 

Vi merker at vårt teaterpublikum vokser fra år til år. Vi merker også at forventningene til våre forestillinger også øker etter hvert som vi blir flinkere til å sette opp helaftens musikaler. Anerkjennelse av kvaliteten er nok en vesentlig faktor til at vi fra forestilling til forestilling stadig øker i antallet publikummere. Det ble stadig nevnt ordet Broadway-kvalitet i våre anmeldelser til Mary Poppins. Vi har ved flere anledninger sagt at vi skal klare å lage versjoner av de mest kjente musikalene i verden som skal konkurrere med opplevelsen fra London og New York. Det er ambisiøst både kunstnerisk og økonomisk. Men vi er glade for at vi stadig oftere opplever publikumsanmeldelser som sier nettopp at denne opplevelsen på Folketeateret var mer enn på høyde med tilsvarende oppsettinger i utlandet. Slik skal det være. Vi har flinke nok utøvere og scenekunstnere til å få dette til i Norge.

 

Dette leder oss til å understreke at samtlige på scenen på Folketeateret er håndplukket til akkurat den rollen og jobben de skal gjøre i musikalen Mary Poppins. Dette er en fantastisk kvalitet i seg selv. Nettopp derfor holder danse, sang, musiker og skuespillerprestasjonene et svært høyt nivå.

 

Mange synes å tro at Mary Poppins er en barneforestilling. Men selv om Walt Disney-konsernet står bak oppsettingen er det ikke slik at dette primært passer best for barn. Forestillingen passer vel så bra for voksne og eldre mennesker, som ønsker seg en klassisk musikalforestilling, med påkostede musikk- og dansenumre. Scenografien er spektakulær og verdt et besøk på Folketeateret alene. Og musikalen er spekket med hits, og de kjente melodienefra filmen er med.

 

Det norske folk er glade i å reise til europeiske storbyer på weekend- og ferieturer. Men med en fallende kronekurs, og dermed dyrere storbyweekender i Europa, er det stadig flere som velger å legge shopping og kulturopplevelser til vår egen hovedstad. Vi i Scenekvelder merker godt at vi stadig får flere publikummere til Folketeateret fra andre steder i landet enn Oslo. Vårt håp er at turistene til Oslo fra vårt eget land også oppdager vårt eget norske Broadwayteater her på Youngstorget. Og en morsom tilleggsopplysning er at våre billettpriser faktisk ligger langt under det turister betaler for tilsvarende musikaler både i London og på Broadway!

 

Det har i den siste tiden versert en debatt omkring produksjoner av familie- og barneteater i Osloområdet. I denne diskusjonen har journalistene sett bort fra de store familiemusikalene. Vi i Scenekvelder AS har tilbudt nypremierer på flere av de største suksessene fra West End og Broadway innenfor denne familiesjangeren de siste årene. Disse titlene er Annie, Billy Elliot, Mary Poppins. Vi produserte musikalen De Tre Musketerer i februar i år. I tillegg har vi produsert Jul i Blåfjell i tre år på rad på Folketeateret. Vi har også satt opp My Fair Lady med fulle hus vinteren 2013. Til sammen har nesten 300.000 publikummere strømmet til våre forestillinger. Dette er vi meget stolte over!

 

Scenekvelder AS er i full sving med å planlegge neste musikalforestilling og premiere. Tidlig høsten 2016 sjøsetter vi enda en stor musikalopplevelse på Folketeateret. Dette blir en forestilling for et mer voksent publikum innenfor underholdningssjangeren. Dette betyr at Mary Poppins blir den siste i rekken av de store familiemusikalene fra vår side på en stund fremover.

 

Velkommen til en magisk forestilling på Folketeateret fra februar! Mary Poppins blir litt lengre på Folketeateret i Oslo, før hun flyr videre i denne omgang. Ikke gå glipp av denne klassikeren!

 

Atle Halstensen,
Kunstnerisk ansvarlig i Scenekvelder

Scenekvelder