SAMARBEID MELLOM TEATERINSTITUSJONER OG PRIVATE SCENEKUNST PRODUSENTER ER LØSNINGEN

Den private sektoren innenfor scenekunst er en utrydningstruet og marginal bransje. Scenekvelder AS har så langt lyktes i å skape suksesser og unngått tap på sine produksjoner. Men det finnes ingen garanti for dette i årene som kommer. Tiden er kommet for å samle seg om nye tanker og ideer for fremtiden til denne delen av norsk kulturliv. Scenekvelder AS er en mønsterbedrift som uten en eneste krone i støtte og garanti likevel engasjerer over 200 utøvere, og i tillegg over 250 ansatte foran og bak scenen. Scenekvelder viser sine produksjoner for flere enn 100.000 tilskuere i året. Men marginene til selskapet er minimale, og selv om vi er drømmebedriften til den nye regjeringen viser ikke kulturministeren og kulturdepartementet særlig omsorg for vår drift og rammene knyttet til denne.

Scenekvelder skal til vinteren sette opp sin tredje førstegangspremiere på ett og et halvt år. Vi var først ut i Norge med "Last Five Years" og nå sist med "Billy Elliot". Nå følger suksessen fra Stockholm "De tre musketerer" som helaftens musikal på Folketeateret med premiere februar 2015. Regissør er den prisbelønte og svært anerkjente Alexander Mørk Eidem. 

Scenekvelder AS er stolte og glade for at vi har klart å revitalisere vår sektor av norsk kulturliv. Vi ønsker oss større grad av samarbeid med de statlige og kommunale institusjonsteatrene. Scenekvelder AS ønsker seg tettere samarbeid med de deler av norsk næringsliv som kunne ha glede av å benytte våre forestillinger som en del av sitt kundeprogram eller interne tilstelninger. Vi i Scenekvelder AS ønsker oss mer politisk oppmerksomhet for å bidra til trygge rammer for videre drift. Scenekvelder AS ønsker seg støtte og tilslutning fra fagforbund, særforbund, interesseorganisasjoner og utøvere som ser at de har gjensidig nytte av at vi jobber hardt for å sikre omløp i en ellers anemisk del av bransjen.

Samtidig er vi svært takknemlige for støtten fra et bredt og stort publikum i Norge. Og ikke minst fra fantastisk dyktige utøvere vi til enhver tid har ansatt på, under og rundt scenen på Folketeateret.

Atle Halstensen
Kunstnerisk ansvarlig Scenekvelder

Scenekvelder