Reisen til Julestjernen 

Historien om Sonja som leter etter julestjernen har trollbundet barn og unge i generasjoner, helt siden forestillingen ble satt opp første gang julen 1924.

Etter over nesten 100 år på Nationaltheatrets hovedscene tar Scenekvelder over rettighetene til å spille den folkekjære juleforestillingen Reisen til Julestjernen på Folketeateret i Oslo.

– Vi er ekstremt ydmyke og takknemlige overfor denne oppgaven. Nationaltheatret har bygget opp en nasjonalskatt. Det er veldig moro å få denne tilliten fra rettighetshaver, sier Atle Halstensen, kunstnerisk ansvarlig i Scenekvelder. De ønsker å ta både historien, scenografien og kostymene tilbake til den originale visjonen.

Det er Sverre Brandts barnebarn, Regine Brandt Qvenild, som forvalter rettighetene til stykket. Hun er spent og begeistret for at forestillingene nå skal settes opp i ny drakt i den gamle operasalen.
– Da jeg hørte at Nationaltheatret skulle stenges i forbindelse med rehabilitering tenkte jeg «hvorfor spør ikke Folketeateret om rettighetene til stykket?». Jeg ble derfor veldig glad da de tok kontakt. Denne scenen har mye potensial og vil kunne gi barna den opplevelsen forestillingen er ment å være, sier Brandt Qvenild.

Premiere høsten 2020.