På med steppeskoene, press smokingen og syng med på den populære sceneadapsjonen av den kjente og kjære musikalfilmen; “Singin’ in the Rain!” Verdens mest sette musikalfilm gjennom alle tider er blitt en megasuksess på teaterscenen verden over! 2. September 2016 er det premiere på Singin’ in the Rain på Folketeateret i Oslo. Med blant annet Stian Blipp, Atle Pettersen og Charlotte Brænna. 

Høstens musikal er basert på den kjente musikalfilmen fra 1952 med Gene Kelly i en av hovedrollene.

“Singin 'in the Rain” forteller historien om Don Lockwood, stumfilmstjernen som har alt en mann kan drømme om - berømmelse, popularitet og en romanse med sin co-stjerne Lina Lamont. Sammen med sitt komiske sidekick og bestevenn, Cosmo, regjerer de i filmbransjen og i kjendisspaltene.

Men pågående rykter i filmbransjen om muligheten for at lyd skal synkroniseres med bildet, noe som helt sikkert vil revolusjonere filmindustrien, gjør at stumfilmstjernene er nervøse. Når det i tillegg etterhvert blir avdekket at Lina Lamont har en stemme som klinger omtrent som negler som ripes mot en tavle, går Don Lockwood og Cosmo på jakt etter alternative skuespillere som kan låne henne sin stemme.

Valget faller på den vakre og utilgjengelige Kathy Selden, en talentfull skuespillerinne som livnærer seg som showgirl i påvente av å få jobb på teaterscenen. Don Lockwood forsøker å overbevise henne til å dubbe hans co-star stumfilmstjerne, men dessverre for han og Cosmo er både Lina og Kathy svært sta og egen, noe som fører til at de to gode vennene blir tvunget til å skru på sin ypperste Hollywoodsjarm for å forsøke å redde situasjonen. Til tross for at Kathy vegrer seg, blir hennes valg om å hjelpe til sist et vendepunkt i hennes og resten av filmmiljøets virkelighet. Dette er en forrykende og komisk historie plassert i 1950 tallets Hollywood. Vi på Folketeateret kan love deg årets mest påkostede og spektakulære teateropplevelse! Ikke noe annet sted får du mer teater for billettpengene enn i Norges største teatersal: Folketeateret!

Regissør: Bjarte Hjelmeland og Lars Jacobsen
Koreograf: Thea Bay
Musikalskansvarlig: Atle Halstensen

Medvirkende: Atle Pettersen, Stian Blipp, Mikkel Gythfeldt, Charlotte Brænna, Siren Jørgensen, Hilde Lyrån, Lars Jacobsen, Nils Vogt, Øyvind Boye Løvold, Gustav Kvale, Håkon Sigernes, Jan Nicolai Wesnes, Sivert Hauge, Geir Gundersen, Nina Dehle, Fransiska Sveinall, Kaja Slotnæs, Vilde Madsen, Ida Holten Worsøe, Ellen Dybvik, Mariama Slåttøy, Carl Martin Prebensen.