Visit Oslo - Phantom.jpg
 
2000px-Solid_white.svg.png
 
 
 
scenekvelder sort logo.jpg

Det summer i gangene og skjelver i veggene på den gamle Operaen i Oslo, Folketeateret. Om kun kort tid ankommer den spesialbygde scenografien til høstens store musikal, The Phantom of the Opera, som settes opp for aller første gang i Norge.


PREMIERE 7. SEPTEMBER 2018

 

The Phantom of the Opera er et musikalfenomen
Med den mest ekstravagante scenografien, kostymer og spesialeffekter i verden er denne musikalen noe helt utenom det vanlige. Etter flere år med blod, svette og tårer, har endelig Scenekvelder blitt tildelt rettighetene til å være første norske produsent av The Phantom of the Opera.

– At vi har fått rettighetene, er virkelig en fjær i hatten for Scenekvelder. The Phantom of the Opera er det største du kan gjøre, sier produsent i Scenekvelder Karianne Jæger til Aftenposten.

Musikalen får det perfekte hjemmet i Oslos gamle operahus Folketeateret. Vi bruker det originale manuset og Lloyd Webbers kjente musikk, men med vår egen scenografi, kostymer og oversettelse til norsk.
 


Verdens mest sette musikal
The Phantom of the Opera er basert på en klassisk fransk thriller, og er en fortelling om kunstens inspirasjon og kraft, og om å lengte etter kjærlighet. I handlingens sentrum står det vansirede geniet Operafantomet som bor under den berømte operaen i Paris, og hans besettelse for sopranen og ballettdanserinnen Christine Daaé. Operafantomet fremstiller seg selv som Musikkens Engel, og Christine tror han er sendt til henne av hennes avdøde far. Til tross for Christine sin gryende forelskelse for Musikkens Engel faller hun etterhvert for sin sjarmerende barndomsvenn, greven Raoul. Et farlig trekantdrama utvikler seg og Operafantomet er villig til å gjøre alt for å få Christine. Med sydende lidenskap, heftig sjalusi og altoppslukende kjærlighet presses de tre til et punkt der det ikke finnes noen vei tilbake.  

Norges aller første Operafantom 
Espen Grjotheim ble godkjent av Andrew Lloyd Webber og får oppfylt en drøm ved å spille Norges aller første Operafantom.

Espen Grjotheim. Foto: John Andresen

Espen Grjotheim. Foto: John Andresen

- Det kan ikke bli større, sier Grjotheim til NRK. Dette må være det hippeste jeg noen gang kommer til å gjøre. Jeg har drømt at det skal skje en eller annen gang, og nå skjer det!

En av vår tids aller største operastjerner, Solveig Kringlebotn, vender tilbake til den gamle operaen for å spille operadivaen Carlotta, en av de store rollene i musikalen.

- Det kjennes rart og godt å være tilbake på Folketeateret, i den gamle Operaen, der jeg tråkket mine barnesko, sier Kringlebotn til Dagbladet.


Doblet salget
Scenekvelder doblet salget og satte publikumsrekord på Les Misérables, sammenlignet med Singin’ in Rain som spilte på Folketeateret året før. Over 155.000 mennesker så Scenekvelders storsatsning av Les Misérables. Nå er all scenografi, kostymer og rekvisitter pakket ned for å gjøre plass til Operafantomet.

– Det har vært den store drømmen å få The Phantom of The Opera hit, sier direktør på Folketeateret, Knud Dahl. Det har vært en enorm interesse for musikalen og billettene går så det suser. The Phantom of the Opera ser ut til å overgå publikumssuksessen Les Misérables, fordi den har solgt flere billetter enn Les Misérables hadde på samme tid i fjor.