top of page
StGsQtxH.jpeg

SCENEKVELDER

Produksjonsselskapet bak de folkekjære musikalene på Folketeateret.

Scenekvelder AS er en privateid norsk sceneproduksjonsbedrift med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler i Oslo. Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte.  Selskapet står bak de største oppsetningene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som "My Fair Lady", "Jul i Blåfjell", "Annie", "Billy Elliot the Musical", "De tre Musketerer", "Mary Poppins", "Singin' in the Rain", "Les Misérables" og "The Phantom of the Opera", "The Sound of Music", "CHESS", "Mamma Mia!" og "Matilda the Musical!".

Scenekvelder har produsert den folkekjære nasjonalskatten Reisen til Julestjernen. Våren 2021 ble Folk og røvere i Kardemomme by spilt på Folketeateret og fra 2021-2023 har vi spilt den enorme publikumssuksessen MAMMA MIA! 24. august 2022 hadde den kritikerroste musikalen CHESS nypremiere, og 9. september 2022 kom endelig Matilda - the musical til Norge for aller første gang!

I 2023 hadde vi premiere på det musikalske mesterverket Miss Saigon, denne settes opp fra 1. september. Annie blir vår nye juletradisjon med premiere 23. november.

Scenekvelder ønsker å bidra til kontinuerlig drift og forestillinger på Folketeateret, til glede for publikum fra hele landet. Ambisjonen til selskapet er å skape et tilbud til publikum i Norge som holder West End/Broadway-kvalitet. Scenekvelder bidrar også til å engasjere svært mange utøvere innenfor scene- og musikalsjangeren.

I tillegg til å produsere egne musikaler bidrar Scenekvelder kunstnerisk til flere institusjonsteatere i landet. Scenekvelder har vært med på å sette opp Jesus Christ Superstar, Spellemann på Taket, Evita og Next To Normal på Det Norske Teatret. Sist bidro selskapet på Den Norske Opera til oppsettingen Tryllefløyten. Scenekvelder er kunstnerisk ansvarlig for Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo Domkirke. Denne konserten har de siste årene vært overført på TV2. Selskapet har også bidratt redaksjonelt til Artistgallaen på TV2.

Scenekvelder eies av Karianne Jæger og Atle Halstensen

bottom of page